Mats Nilsson

Mats Nilsson

Teamchef Logistik / On boarding Manager – Logistik

VAD GÖR EN ONBOARDING MANAGER?

Ambitionen är att alla som börjar på Senab ska bli väl mottagna och få bästa möjliga start på anställningen. Medarbetaren genomgår en introduktion där hen får lära känna Senab som företag - hur vi ser ut och vad vi gör. Efter utbildningen ska medarbetaren också kunna hantera våra system. Jag ser även till så att praktiska saker som telefon, visitkort, namnbrickor och dator finns på plats när personen börjar.

Jag försöker få en balans i introduktionen och den inledande utbildningen. Att det blir lagom mycket att ta in för en person som börjar och för mig som utbildar. Det är viktigt med uppföljning och feedback för att ständigt bli bättre på att få folk ombord.

HUR LÄNGE HAR DU VARIT PÅ SENAB?

Jag började som montör på Senab i Ursvik i augusti 2010. Därifrån gick jag ganska snabbt till rollen som reklamationsansvarig och i samband med väcktes intresset för vårt affärssystem Visma.

Många hade svårt att förstå Visma. Därför väcktes tidigt en tanke med utbildning hos mig. Jag kände att här fanns ett hål att fylla. Det är så viktigt hur du som ny medarbetare blir mottagen. Att det finns en plan för allt. Vi behöver vara rädda om varandra och inte glömma bort att de flesta personer är som en själv.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DITT JOBB?

Det bästa med jobbet är mötet med andra människor. Att lära känna och fundera på var man behöver lägga energin för att få just den personen att lära sig på bästa sätt.

Inlärning har inget regelverk. Det är inte alls konstigt att det krävs lite mer tid att lära för vissa personer och kortare tid för andra. Där spelar ärligheten roll. Och förståelsen. Jag vill att folk ska våga säga ifrån om utbildningen inte är tillräcklig. I slutändan handlar det om att så snabbt som möjligt få igång en ny säljare för att göra bra business.

FINNS DET NÅGRA UTMANINGAR I DITT JOBB?

Det skulle i så fall vara hotellnätterna. Det kan bli lite väl många av dem ibland.

Jag har hört uttrycket att rockstjärnor dör ”hotelldöden”. Nu fattar jag vad de menar. De dör väl av tristess på hotellrummet! Själv är jag dock så trött att jag somnar direkt när jag kommer till rummet. En natts sömn och jag har laddat batterierna inför en ny utbildningsdag där det krävs att jag sänder energi och stöttar så att allt går framåt.

mats.nilsson@senab.com

0765-33 50 18

Jobbar du redan på Senab?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@senab.com
  • Isabell Gahlin
  • Jessica Leonardsson
  • Lina Lorentzon
  • Mats Nilsson
  • Michael Emanuelsson
  • Mikael Jacobsson
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor